yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Olası yangın yahut rastgele bir korku yerinde binayı kısa sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları binalmaktadır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı mükemmellik katkısızlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parçadır.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa dışarıya, dışarıdan başlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına demetlı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin yönlü ruhsat olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Görmüş olacaksınız ki bu ayar etkili birinci Yangın Çıkış Kapısı sınıf yangın baplarını en şayan fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanma yerından kâr yapmak amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 nefer kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs sayısına demetlı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

Yangına karşı güvende geçmek için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanoğluın dirilik güvenliğini bulmak amacıyla kapı kasası ve kullanılan öbür aksesuarlarıyla itimat oluşum etmekteyiz.

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu yapının ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Yangın kapıları tasarruf kayranına göre, rengine gereğince evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması dundaki gibidir

Mafevkda nokta vadi kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this wiki page